Lång fucking dag... (Dagar jag gillar)

Ni får slutet av mig direkt här... Frukost i Tennessee, lunch i Arkansas och nu middag i Mississippi. Japp. Detta är vad vi har gjort. Vaknade senare igen (skönt att vi börjar vänja oss) och tar bilen in till Memphis för att äta på charmiga Arcade Café. Kommer in och det är typ kaos där inne? Vi beställer och ser att våran servitris har en lapp på ryggen (typ sparka mig, fast denna var jävligt rolig faktiskt) så Goffe, barmhärtig och samaritlik som han är, anmärker på detta och säger detta till henne, Varpå hon blir så pass tacksam att hon bjuder på frukosten. En nota som hade legat på runt $20 vart nu $10 i dricks istället. Snällt av henne tyckte vi.
Nu ska vi till Graceland tänkte vi. Se vart "kungen" levde och dog (han dog säkert någon annanstans). Vi åker in... betalar $10 för att komma in. Och märker att det kostar $30/st för att faktiskt åka IN. Vi har altlså betalt för att få parkera. Vi säger nej och åker därifrån. Våran gratisfrukost vart helt plötsligt obsolet.
Bilen... Kursen är ställd mot Little Rock, Arkansas. Två timmar bil och balladsjungande (film kommer) ankommer vi. Trevlig och väldigt mysig stad. Vårväder (Finally) så vi pratar med en snäll kvinna som säger att vi ska äta catfish. Of course säger vi och äter lunch på Flying Fish nere vid River Side Market. Och efter att ha ätit god fisk är vi nöjda och glada. Njuter av vårsol, promenerar och diskuterar coola saker (ni vet hur stockholm är).
Mera bil. Nu står Kerstin (våran GPStant) och pekar på Jackson i Mississippi. Fyra och en halv timme bil. Awesome. Mer ballader, hårdrock och klubbmusik. Nu är vi på Motel 8 och ska sova så himmla skönt. För övrigt har vi tankat två ggr idag. Imorn ska vi till New Orleans. Blues baby, blues!!
Tank nummer 1... Jag var korkad och blev dumförklarad av tankkvinnorna.
And in the dark, there was Goofnes!
1. Julafton
2. Lediga dagar
3. Födelsedagar (alla alltså)
4. Mina dagar
5. Dagar som börjar i USA
6. Dagar som börjar med fina fåglar (smyg)
7. Dagar som slutar med oansvarigheter (i.e Alex)
8. Soliga dagar
9. Imorgon
10. Idag

"Have you seen this man"? (Lista på måsten imorn)

Vilken... dag? Vaknar i Illinois, åker till Missouri, passerar Arkansas och hamnar i Tenesee. Det första vi gör är att åka in till St Louis igen för att äta frukost. Både jag och Goofatroop får oändliga portioner av mat serverade av en asiatisk/amerikansk man som kan ha varit den smalaste människa jag har sett. Rooster ftw! Sen styrs skutan om mot Ted Drewes ice cream! Vi äter godglass och njuter av sol innan vi ställer in GPSen mot Memphis 430km därifrån. Grattis Goffe som fick köra hela vägen.
And we we're off. Varm bil för solen tycker det är bra, kal luft utomhus för att vinden tycker det är en bra idé. Vi stannar vid en bensinmack och ska äta litet lunch. Subway för mig, Chesters för Goffe. Den unge mannen som gör min macka frågar hur mycket jag gav för mina solbrillor (som för övrigt är på tok för mörka). Jag tolkar detta som att han är jealous på dessa (vad annars) så jag besultar mig för att ge honom dessa. Så nu är en lycklig Missouri-bo innehavare av ett par solglasögon ägda av señor Volle.
Fortsätter resan som jag somnar ifrån (stackars Goffe...) och ankommer till Memphis. Helt utmattade checkar vi in på Motel 6 mitt i stan. Har inte rört oss mycket sen dess.. Men vi skulle gå och köpa mat här brevid. Då märker vi att det står fyra polisbilar på parkeringen. We be like, oh well...  så efter att ha köpt våran arbys, kommer vi tillbaka. Då stoppar en av poliserna oss. Tar oss till bilen och plockar fram sin lilla dator.
Polisen: "Have you seen this man?"
Vi: "Hmm.. no?"
Polisen: "Okay this is the man who walked out when his murder verdict came today..."
Vi: "..."
Polisen: "He has four warents, and he is supposed to be here."
Vi: "..."
Polisen: "well you know where we're at"
Speciell afton... Tråkigt med så många keffa grejer som händer hemma också... Alla ni som är litet ledsna är welcome to join us! Vi gör inget annat än äter glass och ser städer!
Gott med våran vackra Kelly i bakgrunden. Även cool kille i förgrunden.
Hur kan man inte vilja bo här?
No words...
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

"Man mår illa när man börjar på den andra..." (djur jag har klappat)

Torsdag. Vaknar senare än igår. Bra tycker jag. Skriver kortare meningar idag. Ännu bättre. Vi går och äter en riktig amerikansk frukost... Sen bär det av för äventyr. Goffe hade hittat en cool godisaffär på nätet så vi tänkte dra dit. Kelly kör oss dit. Det visar sig vara ganska B, men det var okej. Sen ska vi tanka. Men på vägen åker vi förbi en affär och köper vatten. Jag köper även vuxenvatten.. bild kommer imorn. Sen dock. Att hitta till hotellet utan att ha en adress. Detta var litet av ett äventyr. Jag tror vi såg hela Springfield, IL. Fin stad faktiskt. Inte jätte röjig kanske men också fin.
Sen utcheck, och sen CORNDOGS! Ett av de bästa corndogrestaurangerna i hela USA (tror jag). Det var.. speciellt... Goffe beställde två och jag en. När jag ätit den första är jag litet äcklad.. Goffe börjar på sin andra och säger sin rena och ärliga mening: "Man mår illa när man börjar på den andra..." Så sjukt roligt i det sammanhanget.
Sen vart det bil igen. Denna gång mot Missouri, St Louis. Blir omkörda av lastbilar som vanligt, köper mig ett par ashäftiga solbrillor och ankommer till St Louis vid halv två. Sen är det St Louis stora arch, starbucks, och en härlig bowlingbar där vi möter Uncle Flash. En av de finaste skäggiga äldre herrarna jag möt sen vi kom till USA. Beställde även en hotshot av den kvinnliga bartenderskan. Det gick sådär för henne. Den var gjord på Gallianos sambucca märkte jag så det smakade bajs.
Nu är vi på hotellrum och jag ska övertyga Goffe om att äta Dominos. Hoppas ni har det bra alla där hemma. Saknas gör ni av oss båda. Men när vi har Kelly hamnar ni alla på en stadig bronsmedalj. Men vissa av er hamnar kanske på en delad plats med Kelly.. men bara i smyg!
Utsikten från top of the arch! St Louis baby, St Louis!
Goffe ser fokuserad ut... men också söt!
Podhissen upp till toppen. Visst ser det mysigt ut? Jag frågade om vi fick bo där inne. De sa nej!
KELLY!
Godisaffär plus Volle = snell
On the ROAD! Och vi kanske ser ut som gaypoliser
Our beautiful Kelly...
Så JÄVLA äcklig läsk! Men väldigt cool!
1. Hund
2. Sjöstjärna
3. Koala
4. Känguru
5. Katt
6. Fisk
7. Mask
8. Människa
9. Husdjur
10. Häst

Kelly... (Saker jag har ätit sen jag kom till USA)

And so we have her... Våran Pontiac G6. Vi har döpt henne till Kelly, our baybah. Väldigt kul dag. Tidigare skrev vi om våta fötter och trötta kroppar. Nu har vi 1000 och åter 1000 fält av majs att berätta om. Ci gick till våran biluthyrning, vart försökta att skaffa försäkringar vi inte behövde, åt äcklig McDonalds och drqck det vidrigste substitut till Fanta jag varit med om och sen fick vi henne.
Goffe fick börja köra bilen. Ut ur Chicago. Easy as pie (nu skakar jag på huvudet igen så där fint) men ut kom vi. Sen vart det Love Stooooory. Sen märkte jag att 60% av skivorna jag bränt inte fungerade. Optimalt. Sen satte vi kurs mot Springfield. Solen dök tillochmed upp och ba' "hej pojkar, kolla vad jag har till er!".
Efter 300km kom vi till värdlens tråkigaste stad där vi just nu residerar. Gratis internet, keff film och mer awesomness imorn. Då ska vi till St Louis och äta glass... japp, så ser vårat liv ut just nu. Vi åker till amerikanska städer och äter snacks!

Goffe på en häftig bro... kallt men också mjukt
För att han är så snygg?
Fina grabbar har rolgit!
1. BLT
2. Pizza
3. McDonalds
4- Burger king
5. Dunkin Donoughts
6. Doritos
7. Russin
8. Nej...

Gömd och djävulsk... (Människor som förtjänar statyer)

Intressant morgon måste jag säga. Vaknar tio i sju, kastar en kudde i Goffe ansikte, får en kudde på halsen. The Swedes are up. Efter att ha fräschat till oss med en dusch och ombyte åt i alla fall  en trio av små hamburgare och världens vidrigaste pommes frites. Fick även visa legitimation till två olika människor för att beställa min Corona. Men åter till morgonen...
Vi klär oss för en snöig dag i Chicago. Jeans, tshirt, skjorta och skinnjacka alltså... Sen börjar vi gå. Efter en timmes gång hittar vi en liten konsit gdeli vi äter varsin BLT, dricker socker... nej jag menar juice och dricker en latte som får mig att försöka minnas hur det var att ha fungerande smaklökar kvar. (den var varm)
Återigen ut och knata runt. Vi byter del av floden och går runt för att :
1. Hitta internet till mobil
2. Hitta handskar
3. Värma oss
4. vara awesome
Vi lyckas med tre. Internetet till mobieln fungerade inte så vi gråter och fryser. Sen, på väg hem ska vi gå över en liten väg... vägen är svart med snö på. Jag går längst med huset brevid, Goffe är äventyrlig och går i mitten. Vägen visar sig vara svart vatten. Goffes fötter förvandlas nu till blöta hundar... Jag skrattar hela vägen hem.
Vi ankommer till vårat hotellrum klockan 11:45, så den planerade power-napen blir en strassad kamp med väskan igen. Väska vs Volle 2-1.
Vi har även gett bort $7 till en uteliggare. han hette James. Och vi ar lärt oss att skämta om ljudet Goffes väska gör när man hoppar (den gnäller litet) får 40-åriga amerikanska kvinnor att lacka och tro att jag och Goffe är lovers... but I digress.
nu ska vi får våran bil.. och sen blir det Taylor Swift all the way to reno!
1. Jag
2. Han på CNN just nu
3. Goffe
4. Jesus
5. Beatles
6. Alla ninjor
7. Judge Dredd
8. Judge Judy
9. Säkert du
10. Sås

I en annan del av USA... (fina ord)

Framme i Chicago... Efter att ha suttit i tre timmar på Newark går vi på upptäcktsfärd på flygplatsen, passerar President Lounge och jag får för mig att kolla om jag har access. Vilket jag tydligen har? Såå jag och Goffe enjoyar complimentary (that's gratis in svendish) drinkar och chips. Så:
Till höger ser vi då min (och Goffe tog en egen) complimentary Amaretto Sour. Tog även en Bud Light...
Och här är Goffe så snygg att han fick vara med på bild själv.
Nu är vi på Holiday Inn mitt i smeten. Hungriga och slitna. Goffe tog en dusch och jag ska göra det samma. Känner mig vacker som somnade på min soffa hemma, i mina måndagskläder och försov mig typ så jag har haft samma kläder nonstopp ett tag nu. Men nu blir det ändring. Nu ska vi göra stan (hotellbaren) osäker.
En tanke går hem till alla andra som inte kunde följa med...
1. Ljung
2. Halm
3. Cellar door
4. Lumines (även bra spel)
5. Kärlek
6. Makaron
7. Pim Pim
8. Dimma
9. Skratta
10. Sås

"Why are you shaking"? (saker jag har runt om mig just nu)

Framme i New York. Nio timmar flyg. Jag såg på film, lyssnade på musik och pratade med min finska sättesgranne. han hade fått sitta på Arlanda i 24 timmar för att svensk byråkrati är awesome (nu skakar jag på huvudet). Vi fick en asskön immigrationskille, med asfarliga tatueringar på sina underarmar och uppmanande blickar när vi pratade om Las Vegas och lögner för customs.
Sen kom vi till tullen... Goffe har ett litet problem med småskakningar och detta anmärkte tullmannen på...
Han: Why are you shaking?
Goffe: What?!
Han: Why are you shaking? Are you nervous?
Goffe: It's a dissorder...
Han: Oh okay...
Nu har jag fått min venti caramel frappocino, en slice pepperoni och nu väntar vi på att få flyga till Chikke. This will be awesome!
Det kommer bli töntigt mycket engelska...
1. En uppdrucken venti
2. En liten liten bit av en kant till min äckliga pizza
3. Goffe som fotar mig
4. En ASdyr laddare till min kamera ($69.95... killing the budget!)
5. Våra väskor med tusen och åter tusen tuggummin
6. En pepsi
7. 90% feta människor
8. 9% coola människor med crocs
9. En rabbin
10. 12 snabbmatsrestauranger... vi kommer bli så FETA!

Till Vildingarnas Land... (Saker jag skulle göra som Vildarnas konung)

GAH... 6 timmar till Arlanda Express. Jag har precis haft en fight... Volle vs Väska. I en hård första rond såg det ut som om Volle möte sin överman men i andra ronden gav han igen... Slutresultatet: En alldeles för liten väska innehåller nu alldeles för mycket kläder och Volle står som segrande över den patetiska insatsen fysikens lagar gjorde. Volle vs väska: 1-1 (2-1 i förlängning)
Till min förtjusning vart kvällen väldigt bra. Efter att ha stressbränt CDskivor jag nu kommer behöva lyssna på i fyra veckor (Love Story - Taylor Swift... den växer!) åt jag middag med min älskade mamma nere på Thai Lemongrass. Sen kom min älskade Alex och gjorde oss sällskap. Och efter en mysig middag och ett stilsamt adjö begav jag mig till Sergel där jag, ÄNTLIGEN skulle få se min Where the Wild things are...
And it was... awesome!
Jag, Alex, Spiken och Falk avnjöt en av de härligaste filmer jag sett på så länge. Soundtracket fick mig att tänka på när man såg Juno första gången... typ "Jag vill lyssna på alla de här låtarna". När jag blir stor ska jag bli Carol eller Douglas.
Och sen vart det ännu ett hej då till min finaste vänner. Och sen prata telefon och nu är jag så trött att jag bara har svamlat i typ två timmar.
Och snart är det dags. GAH!!
Hej då på er alla nu... Jag kommer sakna er alla (men vissa bara i smyg)
1. Ha Carol som min bästa kompis
2. Bygga fort
3. Leka med den där hunden
4. Förbjuda djur i lerkastning
5. Ha på mig en finare krona
6. Vara vild
7. Lära mig prata med ugglor
8. Slå mig till rätta
9. Vara vild igen
10. Förmodligen ha det awesome

Mysig middag... (transportmedel jag använt)

Tack för igår, Spiken. Kanske inte vart den spårade Hot-Amarettoaftonen vi planerat men jag tyckte det var jättetrevligt i alla fall.
Vaknade upp i ett rum fullt av stök, utanför en värld täckt  av snö... Ser inte ens ut genom mitt fönster längre. Seriöst, vilken dålig jävla plan det var att ha en kall tid på året. Men morgonen var ändå awesome... Det skulle vankas awesome bio, heldag med roligaste vännerna och ett mysigt uppvaknande. Livet var varmt, bra och ostressat.
Sen skulle jag gå ut...
Förlitar mig på att SL ska ta mig till den plats jag vill vara på i rätt tid. Kommer sent. Slutar förlita mig på SL.
Kommer försent till bion. Allmänt kan väl sägas att filmer som står att de börjar 12:00 börjar EGENTLIGEN inte fören 12:10-12:15 eller hur? Okej, jag trodde att Emma, Kajsa och Albin var inne på bion och väntade så jag tänkte, men jag köper en biljett så har jag kanske missat en-två minuter. KOmmer fram:
Jag - Hejsan, jag tänkte att jag skulle köpa en biljett till Where the Wild things are, nu den som börjar...
Han - Nej...
Jag - Hmm... hur menar du nu? Jag såg att det finns 68 platser kvar och den salen rymmer kanske max 90 så...
Han - Jag sa nej...
Jag - ... okej, varför inte?
Han - *suckar* Filmen har börjat så du får inte se den nu!
Jag - Jo jag vet att filmen har börjat, men jag var försenad på grund av pendeln, jag vet inte riktigt vad jag ska säga? Förlåt? Men mina kompisar är redan där inne och...
Han - Det är inte mitt problem, du får inte se den här filmen nu för den har börjat redan!
Jag - Okej?! FruktansVÄRT dåligt bemötande!
Han - Jaa du...
Jag - *gråter och går argt därifrån*
Men nu visade det sig att detta var en bra sak. Jag möter upp min skara och inser att vi ska äta mat istället. Så vi går astronomiska distanser för att nå en pizzeria som var awesome uppe i SoFo (för att de är coolare än vi).
Nytt bioförsök. Tar oss till buss och åker mot Rigoletto. Kliver av vid stadshuset och ska ta gröna linjen en station. Mitt förtroende för SL kommer upp och jag ger företaget en sista chans... Jag blir sårad igen. Det går sådär och kommer till hötorget samma tid som filmen börjar. Skall tilläggas att vi aldrig faktiskt åkte tunnelbana. Gröna linjen hade semester under denna tidsrymd. Så våra bioplaner förenades med Napoleon och vi misströstade över våran situation.
Que Alex...
Alexandros har under denna tid varit på "baskurs" och tror sig blivit awesome. Kommer med fallskärmsterminologi, packsnören och berättelser som spädbarn. Vi åker hem till mig. Vi åker från mig. Vi påbörjar våran resa mot Spikland. Med hundra småstopp. Först ska Alex pröva en rigg, och jag ska parkera om hans bil. Jag bevisar att blonda människor inte ska ha bil och får motorstopp 10 ggr i rad (jag inser hur fantastisk min blogg är just nu när jag läste om allt detta. Ni kan skatta er lyckliga som får ta del av min vardag) sen bär det av till Falkland där vi hämtar upp en viss Falk och sen till Spikland, som för övrigt ligger i en annan del av Sverige.
Jättetrevligt med hemlagad mat (tack Emma och Kajsa och säkert Albin också), sen gott med godis, chips och guacamole. Mys med finaste folk och Falk och sen hets med Dr Dirr.
Imorse var dock en annan femma. Luften och Antarktis hade bytt plats så det är cirka -20 ute. Alla kommer försent till allt, och jag blir av med 70% av mina tår. Kommer till ett Sophiahem en timme sent och lyssnar på en genomgång av hur vår anatomikurs kommer se ut i 10 minuter.
Nu sitter jag hemma utan strumpor.
Imorn ska jag till USA.
Transportmedel jag använt:
1. Bil
2. Cyckel (knappt)
3. Båt (både motor,- segel- OCH Finlandsbåt)
4. Hang glider
5. Moppe (Moped)
6. Tunnelbana (men inte idag... fu SL)
7. Flygplan
8. Jeepney (Vart du vill, så fort du kan...)
9. Surfbräda (Vissa tycker att det här är det sämsta sättet att ta sig mellan Stockholm och Gotland... Vissa har fel)
10. Mina awesome skor

Amaranten... (saker jag vill köpa)

Mitt jobb äger... Brand + ingen BABS = roligt. Jag orkar inte ens skriva om det...
1. iPad (för att jag är en tönt)
2. Polaroidkamera
3. En häst
4. Chips (grill, inte dill... INTE dill)
5. En cool käpp
6. Rigg (till Alex)
7. HAHA... en snygg hatt
8. Kött, pommesfrittes och bea
9. En ny snygg jacka
10. Skor

Nu är det dags... (saker jag byggt/skapat)

Lördag idag.
Söndag imorn.
Måndag sen.
Awesomenes^2 på tisdag!
Det här kommer fungera som min lilla portal till omvärlden nu när jag och min totalt urhäftiga styvbror gör andra sidan av Atlanten stökig.
Landar i Chicago på tisdag klockan halv sju Pee emm. Sen har vi bokat hotell första natten, sova, utforska The Windy City och sen dag efter början våran långa resa mot LA. På vägen planerar vi bli tatuerade, slagna, feta och eventuellt kanske ett könsbyte. Men räds ej min stackars flock. Jag är tuffare än vad somliga tror. Goffe dock...
Ikväll ska jag jobba på mitt härliga jobb på Amaranten. Det kommer bli kul dock. Jag får spela min egen musik och det kommer vara lugnt ett tag. Sen kommer det både awesome, snygga och roliga människor senare. Jag är glad inombordsss.
Imorn är det going-away-party. Häftigaste Spiken har arrangerat en heldag med oansvariga saker. Men först bio. Äntligen får jag vara där de vilda säkerna är. Ett eventuellt gästspel av en viss Dr. Finndin är att hoppas på. Min andra hälft är och tror sig göra fallskärmssverige säkrare. Jag minns inte, LD-50 för etanol + fallskärmar är lika med safe right?
Måndag blir det skola/familjemys.
Jag kommer även att lämna kvar en bild på mig i min lägenhet så att ni som saknar mig för mycket kan komma hit och titta på den.
Och nu kommer dagens lista:
10 saker jag har skapat eller byggt:
1. Jeans (ja jag har sytt ett par jeans...)
2. Smörkniv
3. Fotoram
4. Inte en utan TVÅ bloggar
5. Skurt
6. Härlig stämning i MänFys (oh yes... DoucheVolle som fixade den biten)
7. Min nya coola ashäftiga och supergoda drink "Happy"
8. En ball bana i Unreal 2003
9. Förutsättningar för liv på planeten Jorden
10. Pinsamt... jag tror inte jag har mer...

Inte helt genomtänkt... (saker jag drack)

Nu startar den här bloggen. Det bestämdes nyss.
Jag skriver ett längre inlägg snart. Men detta ville jag få skrivet först:
Att dricka sig raket, dagen innan redovisning är nog rankat en av de sämre idéer en människa har haft!
AJa...
10 saker jag drack igår:
1. Öl
2. Fernet
3. Jäigermeister
4. Amaretto-sour
5. B52
6. Hotshot
7. Fucking tequila
8. Makers Mark... Up...
9. 7&7
10. Någon inte asgod gindrink

RSS 2.0